Tytus Howard Jersey  3 Tips Kurus Selepas Bersalin – serigroup.com.my
3 Tips Kurus Selepas Bersalin

3 Tips Kurus Selepas Bersalin

MENDAPATKAN bentuk berat asal selepas bersalin adalah impian setiap wanita. Namun begitu, kegagalan menurunkan berat badan selepas bersalin menjadi igauan ngeri para ibu. Ada yang menyatakan susah untuk menurunkan berat badan selepas bersalin. tetapi, tidak mustahil jika kita mencuba. Jom sis seri kongsikan beberapa tips kurus selepas bersalin.

1) Menu berpantang yang sihat

Berpantang kali pertama memerlukan bantuan daripada orang yang lebih berpengalaman. Terutamanya berkenaan menu berpantang. Ibu-ibu yang sedang berpantang perlu tahu apa yang boleh dan tidak boleh dimakan. Harus diingat walaupun sedang berpantang, jangan ambil mudah tentang nutrisi pemakanan. Pastikan setiap hidangan masih mengikut pyramid makanan. Paling penting, ibu-ibu jangan fikir untuk berdiet sewaktu dalam pantang.

Nutrisi yang mencukupi sangat penting untuk ibu kekal sihat dan cergas sepanjang tempoh berpantang. ini kerana, nutrisi yang cukup, mampu menghasilkan susu yang banyak. Bila susu badan banyak terhasil, bayi akan menyusu dengan kerap tanpa rasa terganggu. Penyusuan bayi juga sangat membantu membakar kalori dalam badan ibu dengan lebih cepat. Kerana itulah ibu menyusu lebih mudah menurunkan berat badan selepas bersalin.

Ibu berpantang juga harus minum air kosong yang mencukupi setiap hari.

Contoh menu berpantang yang sihat

 

2) Berpantang secara tradisional

Berpantang secara tradisional sangat penting dan harus dititik beratkan. Walau semoden manapun kehidupan kita, adat berpantang yang diwarisi dari nenek moyang kita jangan dilupakan.

Amalan seperti berurut, bertungku berbengkung, bertangas dan memeinum jamu asli adalah sangat penting untuk menjaga dan mengembalikan kesihatan dan kecantikan ibu selepas berpantang.

Sentiasa memakai stoking dan baju sejuk sewaktu berpantang amatlah digalakkan bagi mengelakkan daripada badan masuk angin. Ini kerana angin yang memasuki badan dipercayai akan menyebabkan demam urat.

Bersauna ketika berpantang juga mampu membantu ibu-ibu lebih cergas dan kurus dengan cepat.

Berurut

 

Bertungku

 

Berbengkung

 

Bersauna

3) Mengambil suplemen yang baik semasa di dalam pantang

Selain dari menu berpantang yang sihat, suplemen juga amat penting bagi memastikan tubuh sentiasa sihat dan cergas, selain memastikan kesihatan dalaman juga terjaga.

Wanita selepas bersalin, sering kali menghadapi masalah untuk membuang air besar.  Jadi, selain dari minum air kosong yang banyak, pengambilan makanan yang tinggi serat juga adalah digalakkan. Seritoks™ dihasilkan dari rangkuman empat bahan utama iaitu buah kiwi, oren, aloe vera dan daun teratai, yang menjadikan Seritoks™suplemen detoks terbaik untuk keberkesanan pantas. Buah oren kaya dengan serat bagi membantu penghadaman dan melegakan sembelit. Selain mengandungi pelbagai zat galian bagi membantu menurunkan berat badan selain membantu proses penyinkiran toksin dalam badan.

Penghasilan susu ibu yang kurang sering kali dihadapi bukan sahaja oleh ibu yang pertama kali menyusukan bayi mereka, malahan juga oleh ibu yang mempunyai pengalaman menyusu sebelum ini. Penghasilan susu ibu berkait rapat dengan permintaan bayi.  Lebih banyak permintaan dari bayi, lebih banyak susu dikeluarkan. Perkara yang penting untuk mengelakkan penghasilan susu merudum adalah dengan menjaga demand susu tersebut. Selain itu, minum air kosong yang cukup, nutrisi yang lengkap juga mempengaruhi kualiti dan kuantiti susu yang dihasilkan. Ibu-ibu boleh mendapatkan nutrisi ynag lengkap untuk menyusu dengan susu Seriummi. Seriummi™ ialah susu formula rendah lemak berperisa coklat dengan bahan utama campuran ekstrak bali dan kurma yang membantu menggalakkan pertambahan susu ibu.

Sewaktu kelahiran, ibu-ibu akan mengalami regangan di bahagian virgina mereka. Justeru itu, ramai wanita yang risau apa yang akan terjadi pada virgina mereka selepas bersalin. Kaum wanita harus tahu, selepas proses kelahiran, virgina tidak akan kembali sepenuhnya seperti sebelum melahirkan. Namun begitu, selepas ia sembuh, ia seakan-akan sama seperti sebelumnya. Tetapi, jangan risau. Seri V™ mampu membantu mengatasi masalah ini. Dengan teknologi transdermal ini, ia membolehkan semua herba yang terdapat dalam Seri V™ terus masuk ke dalam sel-sel yang berada dalam peranakan. Bahan utama yang terdapat dalam Seri V™ iaitu manjakani pula mampu membantu memadatkan dinding bahagian intim wanita. Seri V™ ini secara asasnya mampu memulihkan semula system peranakan wanita.

Kebanyakan wanita selepas bersalin mengalami masalah kulit, seperti jerawat, tompok hitam, stretch mark, dan lingkaran gelap bawah mata. Jerawat semasa hamil terjadi akibat daripada hormon progestron dan estrogen di dalam badan. Seterusnya berlarutan walaupun selepas melahirkan. Selain itu, bahagian badan juga akan menggelap sewaktu kehamilan dan akan berkurangan dalam masa setahun selepas kelahiran, namun begitu, tidak semua yang akan hilang sepenuhnya. Stress, keletihan dan perubahan hormon akan menyebabkan lingkaran gelap bawah mata semakin kelihatan. Seribella™ tablet kunyahan yang diinovasikan daripada gabungan lycopene tomato, strawberry, madu dan daun buah zaitun. Seribella™ mampu mengatasi masalah jerawat dan parut jerawat serta mencerahkan kulit seluruh badan berkali ganda, selain memberi tenaga tambahan sepanjang hari. Selain dari Seribella™, Serisoap™ sabun wajah dan badan yang berasaskan tomato dengan kombinasi chia seed, grape seed dan walnet shell untuk penjagaan kulit secara semulajadi bagi mencerah, melembut dan mencantikkan kulit.

Suplemen yang disarankan semasa didalam pantang.

Leave a Reply

-e Garrett Bradbury Jersey 
Close Menu
×
×

Cart